לימודי תאטרון

מגמת התיאטרון מבקשת לתת לתלמידיה, במה לבטא את שעל ליבם. למצוא את האני היוצר שבתוכם – השחקן שבהם… ולהוציא אותו אל האור.

כמו כן במגמה ישנה למידה והתמודדות עם מצבי לחץ, עבודה קבוצתית משולבת מדיות ופיתוח קשב אנושי ורגישות אנושית. ברמה החברתית, אומנות התיאטרון היא כלי לביטוי עצמי – אותנטי, כלי לחיזוק הביטחון והדימוי העצמי, כלי ליצירת שיתופי פעולה ועידוד אלטרואיזם.

המגמה מאפשרת בחינת בגרות בתיאטרון, בהיקף של 5 יחידות, עליהן נבחנים התלמידים לאורך שלוש השנים – פרויקטים בכיתה י,’ דיאלוגים ב י”א, בחינה עיונית והפקת הצגה בכיתה י”ב.

 

כיתה י’

בכיתה י’ אנו מקיימים סדנאות משחק, בהם לומדים עבודה על דמות, דיבור נכון, אמינות בימתית, עיצוב במה ויצירת סצנות. בשיעורי הסדנא התלמידים נעים בכיתה, פועלים נפגשים, ממציאים דמויות ומצבים, מתכננים ומעצבים… כך הם מיישמים בצורה חווייתית את מרכיבי הדרמה ומרכיבי ההפקה. במסגרת המגמה, התלמידים מעלים פרויקטים מעשיים לאורך השנה.

בנוסף התלמידים קוראים מחזות ועומדים על המרכיבים הדרמתיים והתיאטרוניים שלהם. צופים יחד בחמש הצגות רפרטואריות אשר נלמדות גם בשיעורים. מכירים סגנונות תיאטרון שונים ולומדים שפה חדשה – היא שפת התיאטרון.

מכלול הפרויקטים והמטלות מהווה 12% מציון הבגרות הסופי.

 

 

כיתה י”א

בכיתה י”א נמשכים ומעמיקים לימודי המשחק על במה. אנו עובדים על הגשת טקסט, תנועה לבמה, סגנונות משחק שונים, מסכות ועבודה קולית. הלמידה משולבת בתלבושות, מוזיקה, טקסטים מתוך מחזות ומצבים דרמטיים מורכבים.

נמשכת הקריאה במחזות שונים מהקלסיקה העולמית, הצפייה המשותפת בהצגות והלמידה אותן.

בסוף השנה, התלמידים מעלים סצנות נבחרות מתוך מחזות. זאת לאחר חקירה ולמידת החומרים הדרמטיים, חזרות קדחתניות, למידת טקסטים, עיצוב תפאורה, תאורה, תלבושות סאונד… ולבסוף חושפים את עבודתם לתלמידי בית הספר ומשפחותיהם.

מכלול הפרויקטים והמטלות יהווה 18% מציון הבגרות הסופי

 

בכיתה י”ב

התלמידים עוברים סדנאות בימוי והנחיית שחקנים, לומדים על סגנונות בימוי ומשחק, בודקים סוגי במות וקהלים ומתרגלים מעבר ממחזה להצגה. לבחינת הבגרות המעשית התלמידים נחלקים לקבוצות עבודה, בוחרים ומעלים הצגה שלמה הכוללת את כל המרכיבים הדרמטיים והתיאטרוניים.

הבחינה מתקיימת לפני בוחן חיצוני ומהווה 50% מציון הבגרות הסופי. גם בשנה זו התלמידים ממשיכים לצפות בהצגות, ללמוד אותן, קוראים מחזות ועומדים על מרכיביהם. בסוף השנה מתקיימת בחינת בגרות עיונית שמהווה  20% מציון הבגרות הסופי.

התיאטרון עוסק בהתנהגות האנושית – אהבה, שנאה, זוגיות, משפחה, התמודדות, הכרה זהו חומר הגלם של התיאטרון, בו הוא עושה ניסויים, חקירות ובוחן וריאציות שונות שלו.

מכאן שהתיאטרון הוא: בית ספר לחיים, בית ספר לאדם ובית ספר לחיי האדם בעולם.

סרטון על מגמת תאטרון